Співробітники Air France вийшли на мітинг проти страйку пілотів

Середа, 24 вересня 2014, 16:44

Близько 600 співробітників французької авіакомпанії Air France вийшли на мітинг біля офісу компанії в паризькому аеропорту Шарль де Голль. Працівники виступили проти страйку пілотів авіаперевізника, які вже десятий день поспіль відмовляються виходити на роботу.

Про це пише видання Le Point.

Серед мітингувальників в основному співробітники наземних служб Air France, які працюють в аеропорті, технічних підрозділах, а також відділу продажів. Серед них були і пілоти, які не підтримують дії своїх колег.

"Ми змогли підняти фірму, затягнувши паски на декілька років, а тепер невелика група багатіїв ставить це все під загрозу", - сказав пілот Жером Кормуль, який виступає проти позиції своїх колег-пілотів.

"Я не розумію їх (своїх колег. - Ред.). Не можу зрозуміти, навіщо протестувати проти проекту розвитку компанії", - додав він.

Він також зазначив, що єдиний контракт для пілотів, за який борються страйкарі, суперечить сутності лоукостера, і тому є недоцільною вимогою.

Нагадаємо, що 22 вересня пілоти Air France оголосили про страйк у відповідь на заяву компанії про запуск лоукостера Transavia, що може позначитися на їхніх зарплатах.

Пізніше авіаперевізник погодився піти на поступки співробітникам та відкласти впровадження цього проекту. Проте його повне скасування не підтвердили.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.