Іспанія відмовилася посилювати закон про аборти

Середа, 24 вересня 2014, 09:27

Уряд Іспанії відмовився від посилення закону про аборти через значну опозицію до ініціативи у провладній Народній партії. У зв'язку з цим міністр юстиції Іспанії Альберто Руїз-Каладрон, який був ініціатором законопроекту, подав у відставку.

Про це повідомляє EL Mundo з посиланням на заяву прем'єр-міністра Іспанії Маріано Рахоя.

За словами голови іспанського уряду, міністри не змогли домовитися про те, наскільки суворими повинні бути обмеження, передбачені законопроектом. Згідно з документом, жінка могла б перервати вагітність тільки, якщо вона загрожує її здоров'ю або настала внаслідок згвалтування. 

"Як голова уряду, я прийняв найбільш раціональне рішення. Ми маємо допрацювати законопроект, адже не можемо приймати закони, які новий уряд змінить за першої ж нагоди", - зазначив Рахой.

Прем'єр-міністр повідомив, що законопроект буде переглянуто. Згідно з новою редакцією документа, молоді (до 18 років) вагітні матимуть отримувати дозвіл на аборт від батьків. Крім того, законопроектом буде передбачено заходи для підтримки сімей з дітьми.

Варто зазначити, що законопроект про посилення обмежень щодо абортів викликав розкол у суспільстві. Протягом останніх тижнів в країні проходили багатотисячні демонстрації прихильників і противників абортів. Опитування показували, що більшість іспанців виступає проти посилення закону, в той час як популярність уряду неухильно падала. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: