Євгенія Габер

старший аналітик Центру досліджень сучасної Туреччини (Карлтонський університет)
Всі публікації автора
Труднощі перекладу: як ЄС знову згадав про "мовне питання" і чому це важливо для України
Цілком ймовірно, що вже незабаром французька знову може стати мовою європейської дипломатії. Не першою, але і "не другою".
Поствірусна дипломатія: як сучасні технології та карантин змінюють міжнародні відносини
Коронавірус перевів в онлайн і міжнародні відносини. Як зміниться дипломатична робота і з якими викликами стикнуться дипломати після завершення епідемії?
Епідемія на тлі війни та мігрантів: як вірус став викликом владі Ердогана
Пандемія різко загострила численні проблеми, які стоять перед турецькою владою. Від того, як правляча коаліція пройде "тест на коронавірус", великою мірою залежатиме і політичне майбутнє Ердогана.
Урок від Трампа для України: які наслідки матиме турецька операція в Сирії
Дедалі глибше залучення Туреччини в сирійських справах означає і зростання залежності Анкари від Росії... При цьому доля курдів доводить остаточну дискредитацію ідеї партнерства, заснованого на принципах довіри.
Запорука євроінтеграції: чому майбутнє України в ЄС залежить від перекладачів
Кожного року тільки на письмовий переклад з бюджету ЄС витрачається понад 20 млрд євро. Ще близько чверті мільярду євро йде на забезпечення синхрону під час європейських самітів.
Зе-візит до Ердогана: чим загрожує та що може дати "неформатна" зустріч двох лідерів
Будь-які меседжі Володимира Зеленського, озвучені ним свідомо чи несвідомо, сприйматимуться в Анкарі як "слово президента", яке має бути виконано.
Перший антиукраїнський крок Анкари: навіщо Туреччина підтримала Росію у ПАРЄ
Голосування в ПАРЄ стало першим прецедентом, коли турецька делегація зайняла відверто антиукраїнську позицію. То що не так у відносинах із нашим "стратегічним партнером"?
Битва за Стамбул: чи зможе партія Ердогана відновити контроль над головним містом Туреччини
Результати нових виборів матимуть суттєвий вплив на політичний ландшафт усієї країни. Це матиме для України не менше значення, аніж настрої в європейських столицях...