Яка допомога потрібна експортерам: опитування від Мінекономрозвитку

Вівторок, 11 серпня 2015, 17:50 — Наталія Микольська, торговий представник України

Чим уряд може допомогти українським експортерам? Які найбільші проблеми постають перед українськими компаніями під час продажу продукції за кордоном?

Для найкращої відповіді на ці питання Міністерство економічного розвитку та торгівлі звертається до експортерів із невеликим опитуванням.

Навіщо експортерам брати участь в опитуванні Мінекономрозвитку?

  • Вперше за довгий час з’явилася можливість долучитися до формування державної зовнішньоторговельної політики.
  • Ключова мета опитування – визначити актуальні потреби та нагальні проблеми експортерів, а також рівень ефективності їхньої взаємодії з державними структурами.
  • Надану інформацію буде проаналізовано в рамках формування експортної стратегії нашої держави, визначення пріоритетів нашої роботи та плану дій на найближчі п’ять років. 

Звичайно, ми знаємо про основні проблеми, які турбують експортерів: втрата ринку РФ і необхідність диверсифікації експорту, валютне регулювання та обмеження, відшкодування ПДВ, митні процедури, підтримка на зовнішніх ринках, відсутність кредитних ресурсів та фінансової підримки тощо.

Ми вже працюємо над вирішенням цих питань, але нам все ж необхідний зворотний зв'язок.

Зі свого боку можемо пообіцяти – отримані відповіді не стануть черговим дослідженням заради самого дослідження, а використовуватимуться у плануванні роботи міністерства.

Багато хто може назвати це опитування піаром, але для нас це джерело отримання прямої інформації від експортерів та аргументи в роботі над вирішенням проблем.

Тож запрошую всіх, хто прагне змінити ситуацію та розвивати експортну потужність України, долучатися до опитування і формування експортної стратегії України.

Анкету-опитувальник можна знайти за цим посиланням.

І останнє, але дуже важливе – чекаємо відповідей до 15 серпня

 

Автор: Наталія Микольська,

торговий представник України,

заступник міністра економрозвитку та торгівлі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.