Місія EUBAM збільшила свою присутність на кордоні з Придністров`ям

Середа, 28 травня 2014, 11:39

Місія Євросоюзу з прикордонної допомоги Молдові та Україні (EUBAM) збільшила свою присутність у пунктах пропуску і митних постах на адміністративному кордоні з Придністров`ям у зв`язку із ситуацією в Україні.

Про це повідомив голова Місії EUBAM Франческо Бастальї на 22-му засіданні Консультативної Ради Місії, яке відбулося 27 травня в Одесі.

"У зв`язку з останніми подіями, мало місце посилення присутності, як прикордонної служби України, так і інших відомств. Місія також посилила своє представництво на цьому сегменті. Так, присутність експертів Місії EUBAM була збільшена на 3-х залізничних пунктах сполучення, на двох залізничних пунктах пропуску і на шести внутрішніх митних постах на адміністративному кордоні з Придністров`ям", - зазначив Бастальї.

Зокрема, Україна і Молдова вжили низку жорстких заходів з контролю за переміщенням громадян і товарів. Бастальї переконаний, що прикордонні служби обох країн роблять усе можливе для забезпечення прозорого контролю на кордоні.

Довідка. Місія ЄС з прикордонної допомоги Молдові і Україні (EUBAM) -  це консультативно-технічний орган без виконавчих повноважень, котрий має на меті покращення роботи митних та прикордонних служб України та Молдови, забезпечення розвитку законної торгівлі та пересування осіб, а також гарантування безпеки громадян і боротьбу зі злочинністю. Місія розпочала свою діяльність 30 листопада 2005 року у відповідь на спільне звернення Президентів Республіки Молдова та України до Європейської Комісії. EUBAM повністю фінансується Європейським Союзом у межах Європейського інструменту добросусідства та партнерства. Адміністративну і технічну підтримку Місії надає Програма розвитку Організації Об`єднаних Націй.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.