Польща сподівається далі продавати своє м'ясо в Україні з 4 червня

Четвер, 29 травня 2014, 14:05

Польське м'ясо може з’явитись в українських магазинах вже з початку червня

Польська влада сподівається, що Україна скасує ембарго на поставку м’яса на свою територію і з початку червня польська свинина та яловичина знову з’явиться у магазинах нашої держави. Це 29 травня заявив міністр сільського господарства Польщі Марек Савицький, в ефірі телеканалу TVP, повідомляє УНІАН. Чиновник висловив сподівання, що Україна скасує ембарго на поставку польської яловичини та свинини.

Заборона на поставки яловичини було введено в 2008 році, а свинини було введено у лютому цього року, через підозру африканської чуми свиней і диких кабанів на території РП.

З 4 по 7 червня у Києві відбудуться переговори міністрів сільського господарства України та Польщі де скасують згадані заборони.

Можливе скасування ембарго підтвердив Міністр економіки України Павло Шеремета. За його словами ембарго може бути скасоване після відповідного аудиту. 

"Найближчим часом буде здійснено всі необхідні формальності. Це включає аудит, за результатами якого буде прийнято рішення", - підкреслив міністр.

Нагадаємо, торік Польща продала в Україну свинини на 33 млн. євро за всього сільськогосподарського експорту на український ринок у сумі 457,7 млн євро і експорту всіх продуктів на 4,3 млрд. євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.