Рада НАТО та Комітет ЄС з питань політики і безпеки обговорять ситуацію в Україні

Вівторок, 10 червня 2014, 08:52

Сьогдоні 10 червня у будівлі Ради ЄС в Брюсселі пройде спільне неформальне засідання на рівні послів Північноатлантичної ради і Комітету Євросоюзу з політики і безпеки. Зустріч присвячена ситуації в Україні, - про це йдеться в повідомленні штаб-квартири Північноатлантичного альянсу.

У комюніке НАТО наголошується, що висвітлення цього заходу пресою не передбачено.

Раніше Українська правда повідомляла, що в НАТО працюють над ґрунтовним пакетом допомоги Україні, про це заявив генсек НАТО Андерс Фоґ Расмуссен.

"Ми просто зараз працюємо з Україною над ґрунтовним пакетом допомоги, який буде обговорюватися міністрами закордонних справ країн НАТО, коли вони зустрінуться згодом цього місяця. Я передбачаю, що ми збільшимо партнерську діяльність з Україною в найближчі місяці й роки", - заявив Расмуссен.

За його словами, НАТО буде допомагати Україні в питаннях реформ її оборонної галузі, розбудові потужностей ваших збройних сил, їх загальної модернізації.

"У нас є неабиякий досвід у цих питаннях. Ми також будемо запрошувати Україну до участі в навчаннях. Загалом, ви побачите посилення партнерства між Україною і НАТО в найближчі роки", - запевнив генсек НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.