Литва все ще позивається до "Газпрому" в Стокгольмський арбітраж - прем'єр

Четвер, 12 червня 2014, 09:25

Прем’єр-міністр Литви Альгірдас Буткевичюс заявив, що арбітражний процес в урядовому багатомільярдному позові проти російського "Газпрому" продовжується, проте він не знає точної суми позову, повідомляє Українська енергетика з посиланням на The Lithuania Tribune.

"Цей обсяг був повторно змінений. Я не дам вам цифр. В той час, коли я був призначений прем’єр-міністром юридична компанія почала пояснювати Сейму обсяг позову. Він був переоцінений через якийсь час потому. Я думаю, що ми маємо почекати та побачити. Це підпадає під компетенцію юристів", сказав він.

Попередній уряд країни подав позов проти "Газпрому" в жовтні 2012 року на 5 млрд. літів (1,45 млрд. євро), які, за його словами, Литва переплатила за газ між 2004 та 2012 роками. Неофіційні джерела повідомили виданню, що цей обсяг позову був пізніше знижений до близько 4,5 млрд. літів.

Буткевичюс зазначив, що уряд не втручається в роботу юристів, який найняли для процесу.

"Уряд не може втручатися в правові питання. Юристи лише звітують уряду, якщо відбуваються якісь дебати. Ми не маємо можливості втручатися в ці процеси, а якщо б ми втрутилися, це було б розцінено як незаконні дії з нашого боку, що могли б спричинити непотрібні дискусії", сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.