У Польщі затримали українку, яка давала прикордоннику хабар

Понеділок, 16 червня 2014, 12:11

Працівники польської прикордонної служби затримали громадянку України, яка намагалася дати хабар прикордоннику в розмірі 50 євро за те, аби він не змушував її залишити територію Польщі через порушення правил перебування в країні, передає УНІАН.

"13 червня під час контролю легальності перебування іноземців у Польщі затримано громадянку України, котра намагалася дати прикордоннику 50 євро за те, аби він не застосовував до неї процедуру, згідно з якою, вона була змушена залишити польську територію", - йдеться в повідомленні прес-служби прикордонної служби Польщі.

Прикордонник під час перевірки документів в українки дійшов висновку, що вона перебувала у Польщі з іншою метою, ніж декларувала під час в'їзду до країни та для якої їй була видана віза.

"Іноземка визнала вину та добровільно погодилась на покарання у вигляді позбавлення волі з випробувальним терміном 2 роки", - відзначили в прес-службі. Після оформлення документів українку відпустили, аби вона добровільно виїхала з Польщі.

Торік за порушення правил перебування польські прикордонники затримали 4,4 тис. українців із понад 700 тисяч, котрі отримали польські візи.Українці складають найчисленнішу групу серед усіх іноземців, котрі живуть, працюють та навчаються у Польщі. Право легального перебування в країні рік та більше мають майже 40 тис. громадян України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.