Європа може розколотись через кризу в Україні - Штайнмаєр

Вівторок, 17 червня 2014, 09:49

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр висловив стурбованість загостренням кризи на Україні. На його думку, такий розвиток ситуації може призвести до розколу в Європі, передає слова дипломата Deutche Welle. Таку думку політик висловив під час зустрічі зі своїм голландським колегою Франсом Тиммермансом, яка пройшла в понеділок, 16 червня, в Гаазі.

"На тлі того, що відбувається сьогодні в Україні, найзначнішим ризиком є для нас розкол Європи", - сказав глава МЗС Німеччини.

За словами глави МЗС Німеччини, газові суперечки між Росією і Україною також не сприяють врегулюванню ситуації. В ході останнього раунду переговорів про ціну на газ, який завершився в ніч на 16 червня, сторони так і не змогли домовитися. В результаті Росія перевела Україну на режим передоплати та припинила постачання газу до погашення існуючої заборгованості.

Штайнмаєр нагадав, що про-російські бойовики в Україні не зупиняються у своїй діяльності, підтвердження цьому є збитий про-російськими бойовиками військово-транспортний літак Іл-76 в результаті чого загинуло 40 військових та 9 членів екіпажу. Одночасно міністр також наглосив, що сьогодні важливо взяти під контроль україно-російський кордон, щоб унеможливити проникнення бойовиків на територію України.

"В світлі останніх трагічних подій, важливо ще більше убезпечити україно-російський кордон та сприяти двосторонньому діалогу між Україною та Росією", - передає слова Штайнмаєра МЗС Німеччини.

Однак з обранням нового президента України, на думку Штайнмайера, змінилась позиція Росії до України, про це диплом запевнив в інтерв'ю газеті Die Welt. Видання наголошує, що "позиція Кремля змінилася, і тепер можна сподіватися на результативність тристоронніх переговорів між Україною, Росією і ОБСЄ в Києві", йдеться в повдіомленні. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: