Найщасливіші в Європі данці, а найнещасніші – болгари – дослідження ЄС

Четвер, 19 червня 2014, 10:11

Згідно до дослідження, опублікованого в середу, 18 червня, Національним бюро статистики Великобританії, в Скандинавії живуть найщасливіші народи Європи, тоді як болгари – найнещасніші, повідомляє Euobserver.

Дев’ять з десяти жителів Данії і Фінляндії вважають себе щасливими людьми, що значно перевищує середньостатистичні європейські показники: всього 69% європейців вважають своє життя задовільним і щасливим.

В той же час, в Болгарії ситуація значно гірше. Всього 38% болгар задоволені своєю участю, у них також найгірше в Європі сімейне і соціальне життя, і вони найменше всіх хочуть займатися спортом. Всього 12% болгар вважають, що їхнє життя чогось вартує.

Загалом дослідження включало в себе 41 складову "добробуту", включаючи здоров’я, особисте щастя і роботу, а також комфортність життя і оточення.

Цікаво, що мальтійці та шведи насолоджуються здоровим та активним життям аж до 72 років, тобто на двадцять років довше, ніж естонці та словаки. В середньому гарне здоров’я європейці зберігають до 61. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.