Ірландія мусить дотримуватися бюджетної економії - звіт ЄС

Понеділок, 23 червня 2014, 19:26

Євросоюз закликав уряд Ірландії протистояти політичному тиску і дотримуватися планів по істотному скороченню витрат, повідомляє Інтерфакс.

Як наголошується в звіті, підготовленим ЄС, в Ірландії "зберігається високий рівень державної і приватної заборгованості, а також велика частка проблемних активів на балансі в ірландських банків", а тому у країни немає іншого виходу, крім як дотримуватися суворої економії.

Ірландія покинула цю програму в грудні і з тих пір отримала повний доступ до ринку державних запозичень, при цьому її прибутковість облігацій знаходиться біля історичного мінімуму. За оцінками Європейського центрбанка, після двох років стагнації економіка Ірландії за підсумками 2014 року зросте на 1,7%.

У такій ситуації офіційний Дублін заявляє про можливість відмови від частини запланованих заходів з економії 2 млрд євро на рік. Ці голоси будуть звучати все голосніше по мірі наближення парламентських виборів 2016 року, побоюються в ЄС. "Будь-які плани щодо скорочення податків і збільшення витрат повинні відповідати поточним курсом на досягнення збалансованого бюджету", - йдеться у звіті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: