Під час чотиристоронньої розмови були взяті негайні зобов’язання – Фабіус

Четвер, 26 червня 2014, 15:35

Міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус стверджує, що учора під час чотиристоронньої телефонної розмови між президентами України Петром Порошенком, Франції Франсуа Олландом, Росії Володимиром Путіним та канцлером Німеччини Ангелою Меркель щодо врегулювання ситуації на сході України "були взяті зобов’язання, які повинні бути виконанні сьогодні та найближчими днями".

Про це Фабіус заявив після зустрічі з державним секретарем США Джоном Керрі, передає УНІАН.

"Існує свого роду - але ми будемо дуже обережні - деескалація. Вчора відбулася довга розмова між президентом Франції, німецьким канцлером, президентами Росії та України. Були взяті зобов'язання, і ми сподіваємося, що вони буде реалізовані сьогодні та найближчими днями", - сказав Фабіус.

У Державному департаменті США також зазначили, що сторони повністю погодилися з тим, що для Росії "вкрай важливо у найближчі години продемонструвати, що вона рухається в напрямку допомоги у роззброєнні сепаратистів, спонуканні їх роззброїтися, закликів скласти зброю та початку участі у законному політичному процесі".

"Європейське співтовариство проведе зустріч щодо санкцій (проти РФ – Ред.). Ми всі згодні, що вони повинні бути готові, але наша перевага - їх не застосовувати. Ми хотіли б бачити спільні зусилля Сполучених Штатів, Європи, Росії та українців", - підкреслив Керрі.

Нагадаємо, що 25 червня відбулася телефонна розмова між Порошенком, Олландом, Путіним та Меркель.

Петро Порошенко поінформував співрозмовників про порушення режиму перемир’я на сході України.
Ангела Меркель запропонувала підтримати такі спільні кроки із врегулювання ситуації на сході України: забезпечення системи моніторингу з елементами контролю (стосується блокпостів та передачі пунктів пропуску на українсько-російському кордоні) за участі спостерігачів ОБСЄ, включно із представниками Росії, на час припинення вогню; продовження переговорів Тристоронньої контактної групи 26 червня цього року; обмін списками заручників та публічні заяви керівництва РФ про звільнення людей до всіх, хто їх утримує.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.