Після підписання УА необхідно департизувати всю систему державної влади - експерти

П'ятниця, 27 червня 2014, 11:22

Для виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС насамперед необхідно здійснити департизацію системи державного управління, переконані експерти.

"Негайно департизувати всю систему держуправління", - заявив екс-прем'єр Юрій Єхануров під час круглого столу в п'ятницю, повідомляє Інтерфакс.

"Квотний принцип засвідчив: прийшла "Батьківщина" замість Партії регіонів, але нічого не змінилося - це два боки тієї самої медалі, "смотрящі" й усе інше залишилося. Ми маємо зробити все для того, щоб за два тижні-місяць в Україні всі чиновники написали заяви про те, що вони не є членами якоїсь партії, якщо вони хочуть залишитися професійними держслужбовцями", - наголосив він.

За словами екс-прем'єра, на другому місці - "тема професійної держслужби та система підготовки держслужбовців" із визначенням для них гідної заробітної плати.

У свою чергу екс-міністр економіки Роман Шпек наголосив, що для України основною проблемою є нездатність влади виконувати покладені на неї суспільством завдання.

"Низька інституційна здатність влади становить найбільшу загрозу для виконання угоди. Ми всі маємо ставити перед владою вимогу: припиніть ділити, забудьте про партійні квоти, серйозно беріться до роботи та починайте працювати над виконанням тих функцій, які на вас поклало суспільство", - зазначив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.