Грузія хоче бути в ЄС - Гарібашвілі

Вівторок, 3 червня 2014, 12:04

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі підтвердив наміри країни щодо вступу до Європейського союзу. Про це він повідомив під час виступу у берлінському офісі Фонду імені Конрада Аденауера, близького до німецького Християнсько-демократичного союзу.

"Маю надію, що населення Грузії одного дня візьме участь у цьому великому демократичному проектові", - заявив Гарібашвілі з огляду на результати виборів до Європейського парламенту. За словами Гарібашвілі 80% населення Грузії підтримують вступ країни до ЄС та НАТО.

Як повідомлялося раніше, підписання угоди про асоціацію між ЄС та Грузією заплановане на 27 червня під час саміту голів держав та урядів країн-членів Євросоюзу.

"До цього часу не було жодного провокативного сигналу чи спроб тиску (з боку Росії. - Ред.)", - зауважив грузинський прем'єр. Він висловив переконання,  що інтеграція Грузії до ЄС є важливим кроком для встановлення стабільності у країні.

Водночас Гарібашвілі наголосив, що й надалі шукатиме засобів для зняття напруження між Росією та Грузією. "Ми не повинні дати їм жодної можливості для вчинення будь-яких провокацій", - заявив Гарібашвілі.

У Берліні грузинський прем'єр зустрівся також з канцлером Німеччини Анґелою Меркель. Вона схвалила обраний Грузією зовнішньополітичний вектор та наголосила, що країна рухається "шляхом зближення" з ЄС і "інвестує багато зусиль у розвиток своїх відносин з Росією". Цей приклад, на її думку, свідчить, що Євросоюз нікого не ставить перед вибором на користь лише однієї із сторін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.