Радник Путіна пропонує домовитися, щоби асоціація не діяла на Донбасі

Понеділок, 30 червня 2014, 13:49

Радник президента РФ Сергій Глазьєв вважає, що Росія не повинна визнавати Угоду про асоціацію Україна-ЄС, а також пропонує Євросоюзу виключити Донбас з дії цього документа.

Про це Глазьєв заявив 30 червня на засіданні Інтеграційного клубу при голові Ради федерації РФ, повідомляє УНІАН.

"Ми могли б поставити питання про сумнівність Угоди про асоціацію України з ЄС. Ця угода була підписана президентом, легітимність якого сумнівна. По-друге, одна чверть, точніше, два найбільших регіони України висловили чітке небажання жити в асоціації з ЄС", - сказав Глазьєв.

Необхідно зазначити, що  Сергій Глазьєв, заявивши про "сумівну легітимність" президента Петра Порошенка, не вперше вийшов за межі офіційної позиції Москви. Минулої  п’ятниці, 27 червня, він назвав Порошенка нацистом. Кремль тоді відмежувався від його позіції, але залишив Глазьєва на посаді радника Путіна.

В новій заяві від 30 червня Глазьєв запропонував "домовитися про те, щоби дати  частині України юридичну можливість  жити з нами (з Росією) в Митному союзі". За словами Глазьєва, прецеденти у світі є, зокрема у самому Євросоюзі, де Данія є членом ЄС, а частина її території - Гренландія - до ЄС не належить.

Як відомо, Гренландія має особливий автономний статус  в складі Данії, а також не має спільного кордону з країнами ЄС. Глазьєв наголосив, що Росія має підтримувати ідею федералізації України, щоби зробити можливою таку схему в Україні.

Радник президента РФ також  заявив, що Росія не повинна погоджуватися з легітимністю Угоди про асоціацію, "і треба порушувати питання про її перегляд з урахуванням наших (російських) інтересів".

"Треба обумовити можливості тих територій, які не хочуть делегувати свої повноваження Брюсселю і хочуть працювати з нами у рамках МС. Їм треба надати таку можливість", - заявив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.