НАТО допоможе Україні реформою в оборонному секторі - генсек альянсу

Середа, 4 червня 2014, 00:57

"У найближчі тижні ми завершимо підготовку широкого пакету довгострокових заходів, щоб допомогти Україні ефективно провести реформи, а також зробити її Збройні сили сильнішими", - заявив генсек НАТО.

За словами Расмуссена, рішення стосовно цього пакету міністри закордонних справ країн-членів альянсу ухвалять наприкінці поточного місяця. Стосуватиметься він зокрема у модернізації Збройних сил:

"Але загалом це (пакет) про надання Україні допомоги у проведенні реформ у секторі оборони та модернізації її Збройних сил, у тому числі й щодо розширення її військових можливостей", - пояснив він.

Одночасно генсек Альянсу наголосив що не слід сьогоднішні події в Україні називати новою "холодною війною". На його думку в "холодній війні" було протистояння з "блоком комуністичного диктаторства під керівництвом Радянського Союзу. Це була ідеологія, а це не те, що ми бачимо зараз. Навпаки, Росія виглядає ізольованою, а її дії нагадують нам старомодний образ думок "холодної війни". Ми готові вжити заходів, які необхідні, щоб гарантувати ефективний захист всіх союзників так довго, як це буде потрібно", - наголосив Расмуссен.

В цей же час, в.о. міністра оборони України Михайло Коваль під час зустрічі поінформував міністрів оборони країн-членів НАТО про ситуацію на сході України, зокрема розповів про практичні шляхи які здійснює керівництво АТО. Міністр зазначив, що колеги з інших країн НАТО схвально оцінили дії українських силовиків.

"Я почув реакцію всіх міністрів оборони - вона була чималою - виступив 21 міністр оборони… Хочу зазначити, що не було жодного міністра, який би не схвалив дії керівництва України і керівництва АТО, і не було жодного, хто не привітав би народ України та Збройні сили з легітимно обраним президентом", - повідомив Коваль.

Відповідаючи на запитання щодо допомоги, яку надають Україні країни-члени альянсу, в.о. міністра наголосив, що мова йде виключно про не бойову зброю. Зокрема, допомога надають Франція, Польща, США, Великобританія.

"На підході допомога від інших", - додав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: