Є шанс введення Єврокомісією санкцій щодо Болгарії, влада обіцяє виправити проблеми

Середа, 4 червня 2014, 09:43

У відповідь на погрози Європейської Комісії про введення санкцій проти Болгарії у випадку, якщо вона не зупинить будівництва газопроводу "Південний потік",  президент Болгарії Росен Плевнелієв заявив, що хоч Болгарія і не припинить будівництво газопроводу, однак готова виправити проблеми.

Зокрема, він висловив сподівання, що Єврокомісія пояснить Болгарії всі недоліки, щоб держава "знала, як потрібно реалізувати великі інфраструктурні проекти в Європі відповідно до правил ЄС".

Плевнелієв закликав до прозорості проекту "Південний потік", котрий має бути реалізовано, "відповідно до правил ЄС, а не в якомусь надуманому віртуальному середовищі каламутності та неясності речей": "Болгарський народ має право знати, на що його мільярди витрачаються, в який період часу цей проект буде сплачений, чи перебуває він в гармонії з законодавством ЄС чи ні, скільки необхідно коштів, якщо порядок було дотримано, для вибору підрядника − це основні аспекти", прокоментував президент.

Цієї ж думки дотримується і міністр енергетики Драгомир Стойнєв. "Розпочався період, коли ми обмінюватимемося інформацією та проводитимемо зустрічі робочих груп, обговорюючи, зокрема, те, що сталося під час попереднього уряду, однак ніхто не був поінформований про це", заявив він.

В Єврокомісії також підтримали таку позицію.  "Ми не хочемо блокувати "Південний потік", але ми хочемо, щоб проект відповідав законам ЄС", зазначила Сабін Бергер, речник комісара енергетики Гюнтера Еттінгера. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.