Крайньо праві отримають €50 млн. від ЄС

Четвер, 5 червня 2014, 12:30

Нова крайньо права група в Європейському парламенті матиме право отримати до  €50 млн. фінансування від ЄС протягом наступних п'яти років. Цей грошовий куш, визнають партійні лідери, може призвести або до небувалого успіху або до небувалого провалу  правих парламентських сил на  чолі з Національним фронтом Франції.

Його лідерці Марін Ле Пен доведеться знайти ще принаймні двох євродепутатів з різних країн ЄС, перш ніж вона зможе сформувати нову крайньо праву групу в Європейському парламенті і нарешті відсвяткувати свій успіх на виборах.

Майбутнє угруповання наразі включає Нідерланську партію за свободу Герта Вілдерса, партію Свободи Австрії, Лігу Півночі Італії та Фламандський інтерес Бельгії . Цей список надто короткий , щоб задовольнити поріг створення окремої групи. Для формування політичної групи потрібно щонайменше 25 депутатів Європарламенту з 7 країн-членів.

Як повідомлялося раніше, Національний фронт Франції домігся значних успіхів на виборах до Європейського парламенту в цьому році , отримавши 24 депутатських крісла. Ле Пен і її союзники тепер хочуть перевести цей успіх в готівку шляхом формування групи, котра матиме право на державне фінансування ЄС.

У разі успіху, група крайньо правих партій, до якої наразі входять 38 депутатів Європарламенту , будуть претендувати на фінансування з бюджету Європейського парламенту. Згідно з дослідженнями аналітичного центру "Відкрита Європа", разом 38 депутатів Європарламенту можуть подати заявку на :

  • щорічний грант в розмірі €2,974,718.39 за створення і функціонування нової групи.
  • грант для об’єднаної пан-європейської політичної партії  - € 895,830.73.      
  • € 572,210.71 для об’єднаної політичної фундації або аналітичного центру.

Тобто загальна сума фінансування складе €4,442,759.83 щорічно або  €22 млн. протягом п'ятирічного терміну повноважень парламенту.

Річна зарплата євро депутата складає €96246 в рік (до оподатковування)

Таким чином, тільки у вигляді зарплат за п’ять років п'ять партій з 38 депутатами отримають €18320000.

У поєднанні з максимальною сумою потенційною гранту, протягом усього терміну повноважень наступного парламенту  крайньо праві отримають  €40320000, не враховуючи додаткових витрат і пенсій.

38 крайньо правих євродепутатів можуть також претендувати на індивідуальне фінансування в розмірі €51588 на рік, що в кінцевому результаті обійдеться європейським виборцям в  €9,8 млн. протягом п'яти років.

Зарплати для євродепутатів складуть найбільшу частку потенційного фінансування 


Врешті-решт загальна сума гранту складе €50,3 млн. на весь термін повноважень цього скликання Європарламенту, не включаючи щедрої пенсії на суму до €68800, на котру можуть претендувати всі євродепутати.
 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.