Маму позбавили прав бачитись з дітьми

Четвер, 5 червня 2014, 13:30

5 червня Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) відмовив мамі в отриманні інформації про своїх дітей, яких вона раніше віддала на усиновлення.

52 річна німкеня жалілась, що їй забороняють спілкуватись з її біологічними дітьми, яких кілька років тому вона передала на всиновлення іншій родині. Відповідне клопотання вона подала в ЄСПЛ.

Європейський Суд з прав людини постановив, що "не було порушено Артикул 8 (право на повагу приватного та сімейного життя) Європейської Конвенції з прав людини, повідомляє Європейська комісія з прав людини.

В листопаді 2000 року жінка перебуваючи в цивільному шлюбі і маючи при цьому двох дітей, завагітніла знову, але поза шлюбом. Як зазначає жінка, в наслідок тиску чоловіка та в стані депресії, вона віддала новонароджених двійнят на виховання у притулок одразу за три тижні після народження. При цьому вона підписала документи відповідно до яких вона свідомо підтверджує, що відмовляється від всіх прав від своїх біологічних дітей і втрачає будь-які родинні зв’язки.

Суд врахував, що давши дозвіл на всиновлення і підписавши відповідні акти, жінка усвідомлювала що це безповоротна справа, яку згодом не можна буде опротестувати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.