Олланд стане миротворцем між Україною та Росією

Четвер, 5 червня 2014, 15:03

Президент Франції Франсуа Олланд викликався виступити у ролі миротворця під час робочої вечері Великої сімки (G7), що проходила в Брюсселі вчора (4 червня). Президент Франції буде вести подальші дипломатичні контакти за участю лідерів Росії і України, сьогодні та завтра.

Протягом першої зустрічі у Брюсселі, лідери США, Німеччини, Франції, Великобританії, Італії, Канади і Японії, а також президенти Ради ЄС та Комісії, випустили спільне комюніке, в якому вони підтвердили свою готовність активізувати цільові санкції проти Росії "і реалізувати значні обмежувальні заходи по введенню додаткових витрат на Росію, якщо того вимагатиме ситуація".

"Якщо у нас не буде прогресу в питаннях, які ми повинні вирішити , існує висока вірогідність санкцій - навіть найважча третя фаза - ми не можемо дозволити собі подальшу дестабілізацію в Україні", сказала Меркель.

Однак Олланд , який спілкувався з журналістами у той же час на окремій прес-конференції, залишив для Росії проcтір для маневру, і наполіг , що вже були створені умови для деескалації.

Олланд також повідомив, що він запросив Путіна на святкування річниці висадки військ в Нормандії.

"Я зробив це [запросив Путіна] бо [...] ми знаємо, що зобов'язані російському народу, точніше, радянському народу " сказав він , хвалячи героїзм радянських військ.

Президент Франції сказав, що він також запросив на цю подію і президента України Петра Порошенка  відразу ж після його обрання 25 травня. За його словами, Путіна про це поінформований.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.