Іспанія достроково починає повертати борг ЄС

П'ятниця, 6 червня 2014, 16:59

Іспанія почне повертати борг  у розмірі €41 млн., котрий вона отримала від Європейського Союзу в 2012 році. Ці гроші були використані на допомогу постраждалим під час кризи банкам і запобіганню фінансового хаосу в країні, сказала віце-прем’єр-міністр Сорая Саенц де Сантамаріа в п’ятницю, 6 червня, повідомляє Daily Reporter.

Іспанія виплатить €1.3 млн.вже зараз, незважаючи на те, що термін сплати боргу спливає лише в 2020, сказала вона.

Банки Іспанії сильно постраждали від поганих кредитів і нездатності розпродати нерухомість після закінчення будівельного буму. З огляду на міжнародну стурбованість щодо того, що фінансова система країни може зазнати колапсу, ЄС прийняв рішення про фінансову допомогу.

Саенц де Сантамаріа сказала, що урядом також було затверджено пакет з 40 заходів по стимулюванню економіки, котрі повинні принести €11 млн.

Затверджені заходи зменшують банківські збори з кредитних і дебетних карт для того, щоб допомогти малому і середньому бізнесу, надати йому можливість купувати обладнання та вдосконалити кредитні лінії.

Прем’єр-міністр Маріано Рахой минулого тижня повідомив, що Іспанія знизить ставку корпоративних податків з 30% до 25%, однак Саенц де Сантамаріа не згадала цього плану і не уточнила, коли саме планується прийняти це рішення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: