Андрій Дещиця їде послом до Польщі – джерело

П'ятниця, 11 липня 2014, 12:00

Міністерство закордонних справ України направило до Варшави запит на агреман щодо призначення колишнього в.о. глави МЗС Андрія Дещиці надзвичайним і повноважним послом України в Польщі.

Про це "Європейській правді" повідомило інформоване джерело в дипломатичному корпусі.

Про можливість від’їзду Дещиці до Польщі співрозмовники ЄвроПравди повідомляли й раніше, однак тоді в якості другого варіанта розглядалася посада посла у Великій Британії.

"Зараз це вже вирішено, Дещиця погодився (на роботу в Польщі)", - зазначило джерело. Формально його призначення ще має бути погоджене польською стороною, але наразі  немає сумнівів, що агреман буде наданий.

Андрій Дещиця вільно володіє польською, він має значний досвід роботи у посольстві України в Польщі – з 1996 по 1999 та з 2004 по 2006 роки. Також з 1999 по 2001 рік він працював у недержавному секторі, в українсько-польсько-американському фонді ПАУСІ.

Як відомо, Дещиця виконував обов'язки міністра закордонних справ з 27 лютого по 19 червня 2014 року. За кілька днів до відставки він став фігурантом скандалу, коли публічно назвав президента РФ Володимира Путіна "х…лом".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.