В ЄС офіційно підтвердили розширення санкцiйного списку у зв'язку з українською кризою

П'ятниця, 11 липня 2014, 16:06

Рада ЄС оголосила в п'ятницю про розширення санкцiй у зв'язку з українською кризою, внiсши до "чорного списку" ще 11 фiзичних осiб і довiвши загальну чисельнiсть фiгурантiв списку до 72, йдеться в комюнiке Ради.

Очiкується, що цi додатковi санкцiї набудуть чинностi пiсля публiкацiї в суботу в офiцiйному бюлетенi ЄС.

"Зважаючи на серйознiсть ситуацiї у Схiднiй Українi, Рада ЄС ухвалила сьогоднi рiшення розширити перелік осiб, до яких застосовуються адреснi санкцiї за дiї, що пiдривають суверенiтет, незалежнiсть i територiальну цiлiснiсть України", - йдеться в комюнiке Ради ЄС.

Цим особам заборонено в'їзд до Євросоюзу, а їхнi активи в ЄС у разi виявлення заморожуються, наголошується в повiдомленнi.

Ранiше цього тижня повiдомлялося, що Комiтет постiйних представникiв ЄС досяг домовленостi про внесення додатково 11 iмен до санкцiйного списку у зв'язку з українською кризою.

При цьому, за повiдомленням агенції Bloomberg, у країн Євросоюзу була можливiсть до полудня п'ятницi представити свої заперечення проти введення додаткових санкцiй. У повiдомленнi зазначалося, що в разi вiдсутностi заперечень новi заходи набудуть чинностi.

Рада ЄС нагадала в п'ятницю, що пiд дією ранiше ухвалених санкцiй залишаються два пiдприємства в Криму та Севастополi.

"Рада ЄС уважно спостерiгає i оцiнює ситуацiю у Схiднiй Українi", - наголошується в комюнiке.

Правовi документи зi списком осiб буде опублiковано в суботу в офiцiйному бюлетенi ЄС i з цього моменту вони набудуть чинностi. Рiшення ухвалено Радою ЄС за письмовою процедурою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.