Євроконтроль підтримає Україну в інтеграції Єдиної системи маршрутних зборів

Понеділок, 14 липня 2014, 11:14

Європейська організація з безпеки аеронавігації (Євроконтроль), членом якої Україна є з 2004 року, підтримує ініціативу Мінінфраструктури та Державіаслужби щодо відновлення процесу технічної інтеграції в Єдину систему маршрутних зборів.

Про це йдеться в листі генерального директора Євроконтролю Франко Бреннера до міністра Максима Бурбака, повідомив у понеділок 14 липня Інтерфакс.

Бреннер зазначив, що єдина система маршрутних зборів базується на прозорих процесах ухвалення рішень, обов'язкових внутрішніх і зовнішніх перевірках і, безумовно, поліпшить прозорість та ефективність стягнення аеронавігаційних зборів в Україні. Отже, Євроконтроль надасть Україні необхідну підтримку з інтеграції Єдиної системи маршрутних зборів Євроконтролю, включно з консультаціями з користувачами повітряного простору.

Крім того, в Євроконтролі схвалюють повернення України як члена цієї організації до багатосторонньої угоди, на основі якої функціонує система сплати за обслуговування у повітряному просторі.

"Це, як йдеться у листі, підтверджує готовність України стати повноправним членом Європейського авіаційного співтовариства", - зазначає прес-служба.

З датою інтеграції Євроконтроль та авіаційні влади України визначаться найближчим часом.

Мінінфраструктури нагадує, що система маршрутних зборів, яка функціонує з 1971 року, базується на європейській багатосторонній угоді між 40 країнами-членами Євроконтролю.

Україна вступила в цю організацію в 2004 році.

"Однак з 1 січня 2014 року "Украерорух" почав стягувати ці збори через офшорну компанію. За рішенням міністра інфраструктури Бурбака взаємодію з офшорною компанією призупинено, відновлюється співпраця з Євроконтролем щодо сплати за обслуговування у повітряному просторі України", - повідомили в міністерстві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.