США ввели антидемпінгові мита на сталеві труби з України

Понеділок, 14 липня 2014, 11:51

Міністерство торгівлі США заявило про введення антидемпінгових мит на ввезення сталевих труб для нафтогазової галузі з дев'яти країн.

Рішення про введення мит було прийнято під тиском американських виробників сталі, які зазнавали збитків через нерівні умови роботи порівняно з іноземними виробниками, повідомляє агенція Bloomberg.

Крім України, до переліку країн, щодо яких введені мита, увійшли також Південна Корея, В'єтнам, Індія, Саудівська Аравія, Таїланд, Тайвань, Туреччина та Філіппіни.

Для південнокорейських труб встановлені мита в діапазоні від 9,89% до 15,75%. Для решти восьми країн розмір мита варіюється від 2,05% до 118,32%.

Після подання скарги представниками американської сталеливарної промисловості міністерство торгівлі встановило, що труби продавали в США за заниженими цінами, що є порушенням міжнародного торговельного законодавства.

Мита мають бути сплачені негайно, проте будуть відшкодовані, якщо Комісія з міжнародної торгівлі США відхилить рішення міністерства торгівлі. Рішення комісії очікується до кінця вересня.

Минулого року США придбали за кордоном сталеву продукцію для нафтогазової галузі на $4,7 млрд, що справило знижувальний тиск на ціни на внутрішньому ринку. Американські виробники сталі в 2013 році подали 38 позовів у зв'язку з імпортом цієї продукції, що стало максимумом з 2001 року. Рішення винесені поки лише  у двох справах: одне на користь сталеливарників США, інше – проти них.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.