МВС України виступає за заборону в'їзду до Євросоюзу Ернста та ще 300 російських журналістів

Понеділок, 14 липня 2014, 17:22

Міністерство внутрішніх справ України ініціює заборону в'їзду до України та країн ЄС гендиректора "Першого каналу" (РФ) Костянтина Ернста і ще 300 російських журналістів.

Про це повідомив у понеділок Інтерфакс.

"МВС України звертається з пропозицією до МЗС звернутися до Європейського Союзу - перевірити цих журналістів і заборонити їм в'їзд, щоб хоча б таким чином Європа також показала, що вона проти такого роду пропагандистської брехні", - сказав радник голови МВС Антон Геращенко на брифінгу в понеділок у Києві.

Він повідомив, що МВС встановила особу жінки, яка російським телеканалам повідомила про звірства, що нібито здійснюють українські військовослужбовці. Цю жінку, за словами Геращенко, звати Галина Остапенко (Пишняк).

Радник міністра розповів, що ця жінка веде асоціальний спосіб життя, її навмисно було використано для того, щоб дискредитувати українських військовослужбовців.

"Мета знімання таких роликів - у РФ почалася проблема з пошуком найманців", - сказав Геращенко, пояснивши, що такими сюжетами російська сторона має намір викликати у росіян ненависть до українців і таким чином сприяти збільшенню кількості людей, що захочуть бути найманцями для участі в бойових діях на сході України.

За його словами, МВС встановлює місцеперебування цієї жінки. Радник глави МВС висловив припущення, що, швидше за все, вона перебуває в Росії.

Такі сюжети російських телеканалів сприяли тому, що МВС і виступає з ініціативою просити ЄС заборонити в'їзд до країн Євросоюзу російським журналістам.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: