У Празі перед посольством Франції відбулася акція з вимогою не передавати Росії військові кораблі "Містраль"

Вівторок, 15 липня 2014, 09:48

Перед посольством Франції у Празі відбулася акція з вимогою до французького уряду не передавати Росії військові кораблі "Містраль".

Як передає Радіо Свобода, демонстранти тримали у руках плакати із закликом до уряду та парламенту Франції не передавати десантні кораблі "Володимирові Путіну, російському диктаторові, який лише кілька місяців тому порушив територіальну цілісність свого сусіда – України".

Один із організаторів акції, чех Міхал Майзнер, наголосив Радіо Свобода, що "Путін і його пропагандистська машина протягом останнього часу погрожує Україні, посилає туди танки і бойовиків, наприклад із Чечні, направляє багато зброї й постійно погрожує Україні".

В акції протесту в Празі взяли участь чехи та українці, які живуть і працюють у Чехії. Після демонстрації перед посольством Франції її учасники ходою попрямували до будинку уряду, щоб передати чеському прем’єрові своє звернення.

Празька акція протесту є однією з багатьох, які цими днями проводяться у світі на знак протесту проти військового озброєння Росії за підтримки Франції.

Нагадаємо, що контракт вартістю 1,2 млрд євро на побудову двох французьких вертольотоносців для ВМФ Росії було підписано в червні 2011 року. Очікується, що перший корабель "Владивосток" надійде на озброєння російського флоту у 2014 році, другий, "Севастополь" - у 2015 році.

Французька влада неодноразово заявляла, що має намір виконувати контракти з РФ щодо "Містралів".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: