Житло в Лондоні вперше коштує в середньому вдвічі дорожче, ніж в решті Великобританії

Середа, 16 липня 2014, 14:34

Різниця у вартості житла на півдні та півночі Великобританії досягла рекордного рівня: вперше в історії житло в Лондоні коштує в середньому в 2,2 рази дорожче, ніж в інших містах і регіонах країни.

Про це свідчать дані британського Національного статистичного управління (ONS).

Попередній рекордний спред спостерігався 2008 року, коли будинок у Лондоні коштував у 1,75 рази більше, ніж за його межами.

За даними ONS, за 12 місяців, що завершилися 31 травня, середні ціни на житло в британській столиці підскочили на 20,1%, до 492 тис. фунтів стерлінгів. У Великобританії без урахування Лондона вартість житлової нерухомості за цей період збільшилася на 7,3%.

"Британському ринку нерухомості пішло на користь відновлення довіри, вихід єврозони з кризи, зростання ВВП та оздоровлення ринку праці. Однак Лондон отримує додатковий приплив іноземних грошей, і дефіцит пропозиції піднімає ціни в столиці до рекордних позначок", - заявив The Telegraph економіст PwC Уїлл Зіммерн.

Активне зростання цін на житло може повернути побоювання щодо формування "мильної бульбашки" на британському ринку нерухомості, відзначають експерти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.