Європарламент підтримує ініціативу про дострокові парламентські вибори в Україні

Четвер, 17 липня 2014, 13:10

Європейський парламент підтримує ініціативу про дострокові парламентські вибори в Україні.

Про це йдеться у резолюції, яка була проголосована сьогодні в Страсбурзі під час пленарного засідання ЄП, передає УНІАН.

"ЄП знову заявляє про свою підтримку наміру президента Порошенка провести дострокові парламентські вибори; підкреслює той факт, що ці вибори повинні проводитися відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії", - зазначається в резолюції.

Європарламент також вважає важливим почати поступовий процес децентралізації, "не підриваючи внутрішній баланс повноважень або ефективного функціонування держави".

Крім того, ЄП підкреслив необхідність зміцнення верховенства права шляхом проведення судової реформи, яка "сприятиме відновленню довіри громадян до судової системи, а також потребу в деполітизації і демілітаризації структур правоохоронних органів".

ЄП  також висловив заклопотаність у зв'язку з погіршенням стану прав людини і гуманітарної ситуації у Східній Україні та в Криму, що сталося "через дії повстанців та найманців, зокрема тортури, вбивства, зникнення журналістів і активістів, захоплення заручників, у тому числі дітей".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: