Латвія готова прийняти на лікування постраждалих із зони АТО

Четвер, 17 липня 2014, 13:35

Латвія готова прийняти на лікування постраждалих із зони проведення антитерористичної операції, а також надати матеріальну допомогу.

Про це в четвер повідомив Інтерфакс.

"Під час подій лютого і березня в Україні Латвія надавала можливість лікування постраждалим. Таку ж медичну допомогу Латвія готова надавати потерпілим у зоні АТО. Ми готові допомагати речами: ліжками, ковдрами, подушками", - сказав на прес-конференції у Дніпропетровську міністр закордонних справ Латвійської Республіки Едгарс Рінкевичс.

Він також нагадав, що Євросоюз ухвалив рішення про виділення 11 млрд євро на допомогу Україні. Вона пов'язана з проведенням реформ в Україні для подальшої інтеграції з ЄС. Також Європейський Союз вже дозволив ввезення на безмитній основі українських товарів, які відповідають європейським стандартам.

"Найголовніше - допомогти українській економіці, підприємцям, які хочуть вийти на європейський ринок. Потрібно краще підготуватися, щоб ваші товари стали більш конкурентоспроможними. Ми працюватимемо в цьому напрямку в тісному контакті з українською владою", - зазначив Рінкевичс.

У четвер Дніпропетровськ з офіційним візитом відвідали міністр закордонних справ Латвійської Республіки Едгарс Рінкевичс і міністр закордонних справ Республіки Ісландія Гуннар Бразі Свейнссон. Під час офіційного візиту делегація зустрілася із заступником голови Дніпропетровської обласної держадміністрації Борисом Філатовим.

Також політики ознайомилися з роботою Координаційного центру допомоги переселенцям з Криму і східних регіонів України, відвідали завод "Інтерпайп-Сталь" і єврейський культурний центр "Менора".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.