Угода про асоціацію з ЄС передбачає спрощення вимог до звітності малих підприємств - Мінфін

Четвер, 17 липня 2014, 15:59

Угода про асоціацію з Європейським Союзом передбачає уніфікацію фінансової звітності для суб'єктів, які не застосовують міжнародні стандарти, і спрощення вимог до звітності малих підприємств, повідомляє Міністерство фінансів України з посиланням на начальника управління методології бухгалтерського обліку міністерства Олега Канцурова.

Про це в четвер повідомив УНІАН

Представник Мінфіну наголосив, що з підписанням угоди Україна взяла на себе низку зобов'язань у сфері бухгалтерського обліку, зокрема забезпечення адаптації національного законодавства до директив ЄС, які регулюють питання бухгалтерського обліку й аудиту, упродовж найближчих двох років.

"Підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом відкрило для бухгалтерського ринку нові перспективи і разом з тим поставило перед ним серйозні завдання. Зокрема, державним органам, професійним організаціям, виданням і роботодавцям необхідно провести велику роботу з адаптації норм роботи до євростандартів", - наводяться в повідомленні слова Канцурова.

Нагадаємо, що 27 червня Україна і Європейський Союз завершили підписання Угоди про асоціацію в повному обсягу.

Політична частина угоди була підписана сторонами 21 березня.

Угода передбачає політичну асоціацію й економічну інтеграцію України з Європейським Союзом.

У разі ратифікації угоди Верховною радою в стислі терміни документ може бути тимчасово імплементований до його ратифікації всіма 27 країнами-членами ЄС, на яку може піти декілька років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.