Економіка Шотландії відновилася до докризового рівня швидше за Великобританію

Четвер, 17 липня 2014, 17:02

Обсяг економіки Шотландії повернувся на докризовий рівень раніше, ніж очікували експерти, і швидше, ніж економіка Великобританії в цілому, пише Financial Times.

За даними шотландського уряду, ВВП країни в першому кварталі 2014 року зріс на 1% порівняно з попередніми трьома місяцями і дещо перевищив показник до початку фінансової кризи 2008 року.

Економіка Сполученого Королівства, до складу якого входить Шотландія, в минулому кварталі продемонструвала зростання на 0,8% і на 0,6% відстає від докризового рівня. Економісти одностайні в тому, що, швидше за все, це відставання буде подолано вже за підсумками поточного кварталу, передає Інтерфакс.

Шотландська національна партія вже оголосила, що ці статистичні дані підтверджують справедливість її зусиль щодо відділення від Великобританії і що єдиним способом зберегти економічний прогрес буде голосування на користь такого кроку на референдумі у вересні.

Більш швидке відновлення економіки Шотландії багато в чому викликано тим, що Велика Британія зазнала більш важких втрат: за час рецесії 2008-2009 роках її ВВП впав на 5,2%, тоді як економіка північного регіону скоротилася на більш помірні 4,4%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.