ЄС перегляне ставлення до Росії і буде готовий ввести санкції - Кемерон, Меркель, Олланд

Понеділок, 21 липня 2014, 09:02

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон, канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Франсуа Олланд переконані, що ЄС має переглянути ставлення до Росії, і вже цього вівторка міністри закордонних справ мають бути готові ввести нові санкції.

Про це в неділю повідомив УНІАН.

Як зазначила прес-служба уряду Великобританії, про це йшлося в телефонних розмовах, які провів у неділю з лідерами Франції та Німеччини британський прем'єр.

"Вони погодилися, що станом на сьогодні мають бути вирішені два важливих питання: доступ до місця падіння та підхід ЄС до Росії, враховуючи, що усі факти свідчать про те, що ракета була випущена проросійськими сепаратистами. Вони погодилися, що ЄС має переглянути свій підхід до Росії, і що міністри закордонних справ від час засідання у вівторок повинні бути готові накласти додаткові санкції на РФ", - зазначається в повідомлені.

Крім того, як повідомляє прес-служба уряду Великобританії, всі три лідери погодилися з тим, що безпосереднім завданням є забезпечення доступу до місця катастрофи, щоб фахівці змогли встановити особи жертв і повернути тіла додому.

"Вони погодилися з тим, що президент Володимир Путін відіграє важливу роль у тому, щоб переконати сепаратистів надати доступ та працювати з міжнародним співтовариством. Це має бути зроблено якомога швидше", - наголошується в повідомленні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.