ЄБРР більше не інвестуватиме в Росію

Середа, 23 липня 2014, 15:18

Більшість представників Ради Директорів Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄББР), включаючи всі держави-члени ЄС, а також держави, що не входять в ЄС, дали чіткі розпорядження керівництва ЄБРР щодо неможливості здійснення нових інвестицій у Російської Федерації найближчим часом.

Про це повідомляє Інтерфакс.

Їхні розпорядження стали наслідком заяви Європейської ради минулого тижня, що закликала держави-члени ЄС скоординувати свої позиції в Раді Директорів Банку. Керівництво ЄБРР візьме до уваги ці розпорядження щодо підходу до здійснення операцій в Росії. Рада Директорів ЄБРР представляє акціонерів Банку (64 країни, а також Європейський Союз і Європейський Інвестиційний Банк).

Банк продовжить керувати портфелем проектів і підтримувати відносини з клієнтами в Росії. Також ЄБРР збереже присутність у країні.

За перші шість місяців 2014 року 19 відсотків інвестицій ЄБРР припадали на Росію, тоді як 81 відсоток інвестицій - на інші 34 країн діяльності Банку. Також за перші шість місяців поточного року ЄБРР здійснив рекордні інвестиції у 3,6 млрд євро в країни регіону. Здійснені проекти відповідають найвищим вимогам Банку, а його діяльність характеризується високою рентабельністю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: