Вступ України до НАТО підтримує майже половина українців - опитування

Вівторок, 22 липня 2014, 12:19

Вступ України до НАТО підтримують 44% українців.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного соціологічною групою "Рейтинг", передає УНІАН.

Якби сьогодні проводився референдум про вступ України до НАТО, 44% підтримали б вступ, 35% - були б проти цього, близько 22% - не визначилися.

Опитування засвідчило, що за три місяці незначно зросла кількість тих, хто підтримує вступ до НАТО, при одночасному зменшенні на 11% противників вступу. Разом з тим, зросла кількість тих, хто не визначився (на 7%).

Приєднання до Альянсу підтримують найбільше на Галичині (88%), а найменше – на Донбасі, Харківщині, Півдні, де більшість проти вступу. Більше підтримують вступ до НАТО чоловіки та люди з вищою освітою.

У виборі інтеграційного об’єднання, до якого має прагнути Україна, 61% респондентів підтримують вступ до Європейського Союзу, 20% - до Митного союзу, майже стільки ж (19%) не визначилися.

Згідно з опитуванням, починаючи з квітня цього року спостерігається збільшення прихильників вступу до ЄС при одночасному зменшенні прибічників Митного союзу.

Найбільше прихильників інтеграції до Митного союзу – на Донбасі (58%), Харківщині (42%) та Півдні (29%).

Опитування проводилося з 28 червня по 10 липня 2014 року методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face). Всього опитано 4 тис. респондентів, вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення, похибка репрезентативності дослідження - не більше 1,5%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.