Росія починає оскарження санкцій в СОТ

Четвер, 24 липня 2014, 17:21

На засіданні Генеральної ради СОТ російська делегація заявила про серйозну стурбованість у зв'язку з тим, що США і низка інших членів Світової організації торгівлі продовжують порушувати свої зобов'язання в СОТ.

"Складається враження, що США цілеспрямовано підштовхують нас до використання судових механізмів СОТ, що в даному конкретному випадку може мати вкрай негативні наслідки для всієї багатосторонньої торговельної системи", - йдеться в заяві російської делегації.

У свою чергу інші члени СОТ поки не відреагували на закиди Росії.

На думку Мінекономіки Росії, санкції США щодо російських юридичних осіб порушують положення Генеральної угоди з торгівлі послугами - зобов'язання про надання режиму найбільшого сприяння - РНБ (стаття II), специфічні зобов'язання щодо доступу на ринки послуги і надання національного режиму (статті XVI і XVII), зобов'язання щодо внутрішнього регулювання (стаття VI) та правил, регулюючі платежі і переклади (стаття XI), а також норми Генеральної угоди з тарифів і торгівлі, включно зі статтями I, III і XI.

Раніше прем’єр-міністр Росії Дмітрій Мєдвєдєв заявляв, що торгові санкції проти РФ можуть викликати відповідну реакцію щодо європейських та американських партнерів. Як наслідок, було заборонено в’їзд до Росії кільком громадянам США.

Обговорення Росією санкцій у СОТ може стати першим етапом їхнього оскарження.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.