Поліцейські з Нідерландів охоронятимуть місце падіння "Боїнга" на сході України

П'ятниця, 25 липня 2014, 10:11

Нідерланди направляють на схід України 40 неозброєних поліцейських для охорони місця аварії малайзійського авіалайнера.

Про це повідомляє британська телерадіомовна корпорація Бі-бі-сі з посиланням на прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте.

У завдання неозброєних поліцейських, крім охорони території, входитиме допомога у пошуках тіл, сказав Рютте, передає Інтерфакс.

Група голландських слідчих і експертів знаходиться зараз у Києві. У супроводі поліції слідчі та експерти попрямують до місця падіння лайнера. У понеділок троє судмедекспертів з Нідерландів прибули в Торез Донецької області і почали роботу з ідентифікації тіл загиблих в результаті катастрофи "Боїнга" авіакомпанії Malaysia Airlines, зазначає BBC.

Раніше так званий перший віце-прем'єр самопроголошеної Донецької народної республіки Андрій Пургін заявив, що не бачить сенсу в тому, аби держави, громадяни яких знаходилися на борту малайзійського "Боїнга", направляли поліцейські місії в зону катастрофи.

Він пояснив, що "ополченці" готові самостійно гарантувати безпеку всіх міжнародних експертів.

"Ми гарантували безпеку і самі її забезпечуємо", - сказав Пургін.

"Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що прямував курсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав катастрофи на сході України 17 липня. На його борту перебували 298 чоловік, всі вони загинули.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.