Японія введе додаткові санкції проти Росії

Понеділок, 28 липня 2014, 11:59

Генеральний секретар уряду Японії Йосіхіде Суга заявив у понеділок, що його країна введе додаткові санкції проти Росії.

Про це повідомило РІА "Новости" з посиланням на Kyodo.

Так, будуть заморожені активи людей і організацій, які мають безпосередній стосунок до приєднання Криму до Росії та до дестабілізації ситуації на сході України, а також введені обмеження на імпорт товарів з Криму.

На питання журналіста про візит президента Росії Володимира Путіна в Токіо, домовленість про який була досягнута на зустрічі лідерів РФ і Японії в лютому, генеральний секретар уряду відповів, що "на сьогоднішній день нічого не вирішено".

Після катастрофи в Україні малайзійського літака США і країни ЄС ведуть переговори про посилення санкцій щодо Росії. Найбільші країни союзу - Франція і Німеччина - займають більш стримані позиції, Великобританія і Польща - найбільш жорсткі. Японія заявляла про необхідність скоординувати кроки з іншими членами G7.

Перші два "пакети" санкцій Японія ввела останньою з усіх країн "сімки", і досі вони залишалися найбільш м'якими: у березні Токіо призупинив переговори з РФ про пом'якшення візового режиму і початок переговорів за двома іншими угодами, а в кінці квітня уряд оголосив про заборону на видачу віз 23 російським чиновникам у зв'язку з ситуацією в Україні, список імен яких так і не був оприлюднений.

З початку загострення ситуації в Україні Японія балансувала між необхідністю тією чи іншою мірою підтримувати рішення і санкції країн "сімки" проти Росії і небажанням зіпсувати відносини з Москвою, в яких за останній рік намітилося потепління.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.