ЄС і Росія можуть втратити по 100 млрд євро за два роки в результаті санкцій - джерело в Брюсселі

Понеділок, 28 липня 2014, 15:46

Втрати Росії від економічних санкцій Євросоюзу складуть, за оцінкою Брюсселя, близько 100 млрд євро за два роки. Аналогічні збитки може понести і європейська економіка.

Про це в понеділок повідомив Інтерфакс.

Джерело в ЄС, знайомий з обговорюваним у Брюсселі пакетом економічних санкцій, заявив, що прийняття цих заходів коштуватиме Росії 23 млрд євро в нинішньому і 75 млрд євро в майбутньому році.

Однак країни Євросоюзу також постраждають від обмеження доступу Росії до фінансового ринку, заборони на постачання зброї та товарів і технологій подвійного призначення. Єврокомісія очікує, що втрати ЄС можуть скласти 40 млрд євро в цьому році і приблизно 50 млрд євро в 2015 році, оскільки, як очікується, Росія прийме відповідні заходи на торговельні і фінансові санкції, пише близьке до ЄС видання.

За його даними, особливе занепокоєння це викликає в економічно вразливих країн Південної Європи, зокрема Італії. На засіданні минулого тижня Комітету постпредів країн ЄС, південноєвропейські держави закликали колег врахувати негативні наслідки при прийнятті економічних санкцій щодо Росії.

Запропонований пакет економічних санкцій щодо Росії обговорять у вівторок в Брюсселі постпреди країн ЄС.

Східний комітет німецької економіки, який представляє компанії, що працюють в РФ, підрахував, що економічні санкції поставлять під загрозу 350 тис. робочих місць, безпосередньо зав'язаних на німецько-російські торговельні відносини. Тим не менше, голова комітету Екхард Кордес висловив готовність підтримати санкції проти РФ, незважаючи на негативний ефект, підкреслює видання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.