Соратник Меркель пропонує скоротити закупівлі Європою газу в Росії

Понеділок, 28 липня 2014, 15:49

Заступник голови фракції ХДС/ХСС у бундестазі Міхаель Фукс вважає обмеження Євросоюзом імпорту російського газу найефективнішим чинником тиску на Москву.

Про це повідомив Інтерфакс.

"Якщо ми будемо імпортувати менше газу, валютні надходження до Росії зменшаться", - заявив у понеділок заступник керівника парламентської фракції канцлера ФРН Ангели Меркель.

За його словами, в цьому випадку ЄС повинен скористатися альтернативними джерелами палива, в тому числі зайнятися імпортом скрапленого газу.

Фукс вважає, що бізнес-кола Німеччини підтримають позицію уряду ФРН, незважаючи на шкоду, яку може завдати німецьким підприємствам посилення санкцій щодо Росії.

Раніше про готовність розділити тягар санкцій заявили голова Федерального об'єднання німецької промисловості Ульріх Грілло і президент Федерального об'єднання німецьких банків Юрген Фічен, нагадав депутат.

У вівторок комітет постпредів країн ЄС розгляне пропозиції про введення секторальних санкцій відносно Росії у зв'язку з українськими подіями. У разі їхнього схвалення ЄС перейде до так званого третього етапу санкцій, спрямованих не проти окремих фізичних і юридичних осіб, а проти галузей російської економіки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: