Шеф нідерландської поліції не розраховує знайти всі тіла жертв катастрофи "Боїнга-777"

Вівторок, 29 липня 2014, 09:23

Немає жодних гарантій, що всі тіла жертв катастрофи малайзійського пасажирського літака в Україні будуть знайдені, заявив у понеділок глава поліції Нідерландів Герард Бауман на брифінгу в парламенті країни.

"Я б хотів мати можливість дати гарантію, що всі тіла та всі особисті речі виявлять, але я думаю, що шанси на це невеликі", - наводить слова шефа нідерландської поліції Інтерфакс з посиланням на бельгійські ЗМІ.

Бауман запевнив, що про ймовірність виявлення не всіх загиблих родичів жертв уже повідомили. Він також не зміг назвати точні цифри виявлених на даний момент тіл.

"Те, що ми знайшли в мішках, які прибули з України, не піддається опису. Це справді жахливо виглядає: малі й великі фрагменти (тіл - ІФ). Деякі фрагменти обпалені", - пояснив високопоставлений поліцейський.

За його словами, в цілому 228 трун доставлені літаком до Нідерландів, але він підкреслює, що одна труна зовсім не обов'язково відповідає одній жертві.

У публікаціях також повідомляється, що міністр юстиції Нідерландів спростував повідомлення про те, що ополченці сходу України передали нідерландській владі особисті речі жертв.

Неозброєні поліцейські з Нідерландів та Австралії намагалися у понеділок потрапити на місце трагедії, зазначають ЗМІ, але їм довелося повернутися через відсутність гарантій безпеки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: