Співробітники британських закусочних отримають камери, щоб знімати расистів

Четвер, 3 липня 2014, 11:59

Співробітники китайських та індійських ресторанів у Лондоні, котрі продають їжу на винос, отримають натільні камери, аби записувати прояви расизму серед клієнтів.

Така ініціатива міністерства юстиції має на меті збір доказів щодо фактів расизму. Наразі камери мають 500 поліцейських Лондона, а також ведеться робота по впровадженню подібної практики серед решти стражів закону Великоританії.

Ця ініціатива є однією з найбільших, фінансованих урядом – грант складає £35,000, він буде використаний для покупки і встановлення 48 камер стеження.

Як повідомляє The Guardian, індійські та китайські ресторани були обрані для ініціативи, оскільки саме їхні співробітники найчастіше стають жертвами расизму.

"Найбільше проблем наразі з маленькими ресторанами, якими володіють азіатські сім’ї, у білих районах", - заявила комісар поліції Джейн Кеннеді.

"Ми вже завершили перший пілотний проект з натільними камерами, котрий тривав протягом року… Коли хтось відчуває загрозу, він просто відсуває основну частину беджу (що прикриває камеру – Ред.) і починає запис", - пояснила вона принцип роботи обладнання.

Також міністерством юстиції буде надано грант в £12 млн для реабілітації жертв расизму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: