Глави Росії, Німеччини і Франції підкреслюють необхідність тривалого припинення вогню в Україні

Четвер, 3 липня 2014, 16:03

Президент Росії Володимир Путін, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд підкреслюють необхідність довготривалого припинення вогню в Україні і проведення не пізніше 5 липня чергового засідання контактної групи.

Про це повідомляє УНІАН за підсумками телефонної розмови керівників трьох країн.

"Позитивно оцінено підсумки зустрічі міністрів закордонних справ Росії, ФРН, Франції й України в Берліні 2 липня, а також узгоджену ними Спільну заяву. Зокрема, відзначено важливість виконання положень, що містяться в заяві, про необхідність тривалого припинення вогню і проведення не пізніше 5 липня чергового засідання контактної групи", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що Путін "висловив глибоку стурбованість у зв'язку зі зростанням жертв серед мирного населення і різким збільшенням кількості біженців з південного сходу України на територію Росії".

Лідери трьох країн висловилися на користь активнішої ролі ОБСЄ з моніторингу обстановки в зоні конфлікту.

Нагадаємо, що в Луганській і Донецькій областях з 15 квітня проводиться антитерористична операція проти російських бойовиків.

30 липня президент України Петро Порошенко відмовився продовжити оголошене ним 20 липня одностороннє перемир'я через те, що бойовики продовжували вбивати українських військових.

2 липня міністр закордонних справ України Павло Клімкін за підсумками конференції в Берліні з врегулювання кризи в Україні за участі глав МЗС Франції, Німеччини і Росії заявив, що для Києва в деескалації конфлікту важливі чотири пункти: двостороннє припинення вогню, звільнення заручників, місія ОБСЄ, контроль кордону.

3 липня українське МЗС закликало світову спільноту не вірити заявам президента РФ Володимира Путіна щодо ситуації в Україні, оскільки вони не мають нічого спільного з дійсністю.

"Ми застерігаємо все міжнародне співтовариство від того, щоб воно не стало заручником тієї альтернативної реальності, яку так послідовно прагне створити Кремль. Останнім прикладом такої ідеології став виступ президента Путіна на зустрічі з російським дипломатичним корпусом. Це приклад тієї альтернативної реальності, яка фактично підриває основи світового устрою", - сказав заступник міністра закордонних справ Данило Лубківський.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: