Рада дала дозвіл на міжнародну озброєну місію через катастрофу MH17

Четвер, 31 липня 2014, 13:21

Згідно з ратифікованими Верховною радою угодами з Австралією та Нідерландами у зв’язку з катастрофою літака Boeing-777, чисельність Міжнародної місії захисту розслідування становить не більш 700 озброєних осіб.

Про це повідомляє Державна комісія з розслідування катастрофи літака Boeing-777 "Малазійських авіаліній".

Як відомо, в четвер Верховна рада ухвалила закони про ратифікацію угоди між Україною та Королівством Нідерланди про Міжнародну місію захисту розслідування, а також угоди між Україною та Австралією про направлення австралійського персоналу до України у зв'язку з падінням літака Malaysia Airlines, що прямував рейсом MH17. Ці договори було підписано 28 липня та 24 липня 2014 року відповідно.

Обидві угоди передбачають практичне залучення поліцейського, військового і цивільного персоналу нідерландської та австралійської сторін, а також інших держав, громадяни яких перебували на літаку рейсу МН17, до розслідування причин авіаційної катастрофи.

Місія має свободу пересування територією України для переміщення до місцевостей, пов’язаних з проведенням розслідування авіакатастрофи, а також право пошуку і збирання решток та проведення розслідування авіакатастрофи і кримінального розслідування (що може включати забезпечення безпеки), здійснення інших видів діяльності, які можуть бути спільно визначені учасниками багатонаціональної Міжнародної місії.

Чисельність Міжнародної місії захисту розслідування становить не більш 700 озброєних осіб, включно з 250 озброєними особами австралійського персоналу та не більше 450 озброєних осіб з голландської сторони.

Раніше голландські експерти в розмові з "Європейською правдою" зазначали, що дана місія може стати початком повноцінної участі міжнародного миротворчого контингенту у вирішенні української кризи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.