Європарламент голосуватиме по кандидатурі Юнкера на пост глави ЄК 15 липня – ЗМІ

П'ятниця, 4 липня 2014, 09:18

Європарламентарі проведуть голосування за кандидатурою колишнього прем'єр-міністра Люксембургу Жана-Клода Юнкера на пост голови Єврокомісії 15 липня, передає УНІАН.

Раніше повідомлялося, що Європарламент повинен схвалити кандидатуру 59-річного Юнкера 16 липня.

Для схвалення його кандидатури Юнкеру потрібно заручитися підтримкою абсолютної більшості депутатів ЄП - 376 з 751 голосу.

Як зазначає агентство, проти Юнкера під час голосування можуть виступити британські лейбористи, парламентарі з Угорщини та представники Консервативної партії Великобританії, яку очолює прем'єр-міністр країни Девід Кемерон.

Раніше кандидатура Жана-Клода Юнкера на пост глави ЄК була схвалена лідерами країн-членів Євросоюзу. Для призначення політика як кандидата на посаду вперше знадобилося проводити голосування - раніше президенти ЄК обиралися консенсусом. Кандидатуру Юнкера підтримали 26 голів країн-членів ЄС, проти виступили британський прем'єр і прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан.

Юнкер заявив, що пишається схваленням його кандидатури на пост глави Єврокомісії і сподівається отримати підтримку Європарламенту.

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон попередив лідерів Євросоюзу, що в майбутньому вони можуть пошкодувати про своє рішення обрати Юнкера головою ЄК.

 Раніше Кемерон активно виступав проти цієї кандидатури, заявляючи, що екс-прем'єр Люксембурга "хоче скоротити право держав на здійснення власної політики".

За даними ЗМІ, він навіть пригрозив іншим лідерам країн ЄС, що не зможе гарантувати збереження членства Великобританії в союзі в разі призначення Юнкера.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: