Ештон від імені 28 держав ЄС висловила підтримку діям Порошенка

П'ятниця, 4 липня 2014, 15:27

Верховний представник ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон від імені 28 держав ЄС висловила підтримку діям президента України Петра Порошенка.

Як повідомляє прес-служба президента України, про це вона заявила сьогодні під час телефонної розмови з Порошенком.

Глава держави проінформував про розвиток ситуації на Донбасі, а також про продовження зусиль для мирного врегулювання.

Президент наголосив, що зараз, після зупинки дії режиму припинення вогню, Україна несе навіть менші втрати, ніж під час його дії, адже з боку бойовиків вогонь ніхто не припиняв.

Порошенко наголосив, що в такій ситуації він був змушений на підставі рішення РНБО відновити антитерористичну операцію.

Порошенко запевнив, що у продовження Берлінських домовленостей міністрів закордонних справ чотирьох країн Україна готова до подальшої роботи Тристоронньої контактної групи, зокрема до проведення наступного засідання 5 липня. Україна запропонувала місце та час проведення і очікує на підтвердження від іншої сторони.

Ештон поцікавилась зусиллями, яких Україна очікує від ЄС.

"Від імені 28 держав хочу запевнити, що у Вас є наша підтримка", - наголосила вона.

Президент подякував верховному представнику ЄС за її плідні зусилля у процесі підготовки до підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Порошенко відзначив, що церемонія підписання Угоди 27 червня цього року стала найбільш позитивною подією для України за останній час.

Нагадаємо, що у Луганській і Донецькій областях з 15 квітня проводиться антитерористична операція проти російських бойовиків.

30 липня президент України Порошенко відмовився продовжити оголошене ним 20 липня одностороннє перемир'я через те, що бойовики продовжували вбивати українських військових.

Глави МЗС Німеччини, Франції, України та Росії на початку цього тижня у Берліні окреслили план перемир'я і домовились, що відповідна контактна група зустрінеться для його обговорення не пізніше 5 липня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.