Еттінгер переконує Німеччину не відмовлятися від сланцевого газу

Понеділок, 7 липня 2014, 10:31

Європа може в кінцевому рахунку забезпечувати десяту частину своїх потреб в енергії через видобуток сланцевого газу із залученням технології гідророзриву пласта (фрекінгу), заявив Європейський комісар з енергетики Гюнтер Еттінгер, передає Українська енергетика.

"Я оцінюю потенціал Європи в довгостроковій перспективі задовольнити близько десятої частини своїх потреб у цей спосіб", - сказав він, зазначивши, що це допоможе Європі зменшити залежність від імпорту енергії в час напруги з Росією, основним постачальником газу.

Раніше міністр економіки Німеччини Зігмар Габріель та міністр з питань довкілля Барбара Хендрікс заявили, що технологія гідравлічного розриву пласта, яка використовується у видобутку газу, ймовірно, не буде затверджена урядом Німеччини. 

"Гідравлічний розрив пласта для видобутку нетрадиційного газу не буде дозволений", - вважає Хендрікс.

Для захисту джерел питної води міністри пропонують заборонити технологію гідророзриву пласта, що знаходяться від них на відстані менше 3000 метрів.

Проте у деяких країнах ЄС (Польща, Британія, Румунія та Литва) дозволено видобувати сланцевий газ. Наразі там тривають розвідувальні роботи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.