Україна дослухається до порад Європи щодо припинення вогню, але діє, виходячи з національних інтересів – Валерій Чалий

Вівторок, 8 липня 2014, 09:30

У питаннях прийняття рішення щодо мирного врегулювання ситуації на сході держави Україна керується національними інтересами, наголошує заступник глави адміністрації президента Валерій Чалий.

"Сьогодні ми можемо сприймати будь-які заклики, тим більше, від наших партнерів. Ми підписали Угоду про асоціацію з ЄС і постійно взаємодіємо в різних напрямах, але як вирішувати ситуацію всередині країни - це наше суверенне право ", - сказав Чалий в понеділок ввечері в ефірі телеканалу ICTV.

Він також зазначив: "Європа не може впливати на нас, на те, як нам діяти, ми свої зобов'язання виконуємо".

Раніше міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер заявив, що тільки військовим шляхом вирішити ситуацію в Україні не вдасться.

"Вчора в Києві все-таки відбулася зустріч контактної групи. Представники України, Росії та ОБСЄ разом сиділи за одним столом. Як ми дізналися, це були надзвичайно важкі переговори. Однак я скажу: навіть якщо ситуація у Східній Україні змінилася на користь українських органів безпеки, суто військового вирішення конфлікту не буде, оскільки більшість сепаратистів тепер істотно зміцнилися в Донецьку", - цитує німецького міністра посольство Німеччини в Києві.

Згідно з інформацією, на думку Штайнмайера, всі сторони повинні йти шляхом дотримання берлінських домовленостей, тобто продовжити діалог у рамках тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації, щоб досягти згоди про припинення вогню.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.