Порошенко висловився за приєднання Італії і Великобританії до переговорів "нормандської четвірки"

Вівторок, 8 липня 2014, 13:57

Президент України Петро Порошенко у вівторок на зустрічі з міністром закордонних справ Італії Федерикою Могеріні обговорив міжнародну підтримку України.

"Глава держави високо оцінив зусилля Німеччини та Франції, які дозволили сформувати так звану "нормандську четвірку" за участі Росії, а також висловив думку, що міжнародний вплив міг би бути значно більший, якби до Німеччини і Франції приєдналися Італія і Великобританія", - повідомляє прес-служба президента.

Сторони також обговорили політичну ситуацію в Україні і перспективи допомоги Італії на міжнародній арені зусиллям Києва із врегулювання ситуації на сході країни.

Згідно з інформацією, президент і глава МЗС обмінялися думками з приводу міжнародної участі у відновленні інфраструктури Донбасу після звільнення регіону від бойовиків.

У ході зустрічі Порошенко привітав Могеріні з початком головування Італії в Раді ЄС і висловив сподівання, що це сприятиме євроінтеграції України.

Президент також поінформував, що триває активна підготовка до ратифікації Угоди про асоціацію з ЄС та програми її імплементації.

За інформацією прес-служби, Петро Порошенко висловив сподівання, що Італія докладатиме максимум зусиль для прискорення процесу ратифікації цього документа країнами-членами ЄС.

У свою чергу Федерика Могеріні заявила, що уряд Італії підтримує зусилля української влади, спрямовані на врегулювання кризи на сході країни, і запевнила у підтримці України з боку країн Середземноморського басейну, які є членами ЄС. "Ми підтримуємо ваш мирний план. Ми застосуємо увесь наш вплив і всі можливості, щоб досягти врегулювання в регіоні, включно з двосторонніми контактами", - заявила міністр.

"Ми відчуваємо виклики, які з'являються не тільки в Україні, але й у відносинах між ЄС і Росією", - додала глава МЗС Італії, повідомивши про намір обговорити це питання під час її візиту до Москви, куди вона поїде після Києва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: